Summer in Japan

Idén végre megvalósítom régi vágyam és elutazok Japánba, itt lehet követni az eseményeket!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkek

Diesneyland és ghibli

2013.07.21. 01:32 kyttyhi

Kicsit elmaradtam az írással, szóval voltunk a Diesnylandben is.


Jó volt bár annyira nem nyűgözött le.  Mivel vasárnap voltunk a népesség Budapestével volt egyenlő, és laza 90 percet álltunk sorban a hullámvasútért.

Ennél még sokkal érthetetlenebb még számomra is.

Hogy mért álltunk be abba a sorba ami 150 perc várakozást írt még számomra is rejtély, igazából nem hittük el a bejárat olyan közelinek tűnt. Azt persze akkor még nem tudtuk hogy mélyen a föld alá vezet és vagy másfél órát álltnk egy barlangban a hidegben, vékony nyári ruhában oh yeee.

A legjobban a Karib tenger kalózai –s túra tetszett mert nem volt ugyan félelmetes de nagyon érdekes volt, hogy a robotok annyira élethűek hogy az első percben komolyan azon elmélkedtem vajon mennyit kell fizetni a színészeknek. Aztán rájöttem, hogy robotok.  igen igen tudom.

Amúgy sokan voltak, SOKAN és maga a játék használati idő  rövid volt. szóval nem nyerte el a tetszésem különösebben. De sikerült nagy-nehezen megtalálnom kedvenc szereptőmet, a vigyori macskát az alisból, de ez nem nagy vigasz. 

 

Mikor megérkeztünk, még tervben volt, hogy belógunk a Diesney hotelba de a végén már túl fáradtak voltunk hozzá...

Új lakótárs érkezett vasárnap, Elimiano aki olasz de az anyanyelve inkább a japán, mert 10 évet élt ott. Szakácsnak tanul így konkrétan sosincs otthon, mert délelőtt suli délután munka.

Kedden elmentünk a ghibli múzeumba  ami a Gibli stúdió, konkrétan Miyazaki Hayao munkáit mutatja be. Érdekes volt de az utajutás kissé problémás. Laza 2 órát vártunk, hogy elinduljunk, aztán még 20 percet  vártunk a metróra, majd 30 perc alatt sétáltunk le 1000 métert  majd még fotózkodtunk is. ez csak azért volt kellemetlen, mert hogy rohadt meleg volt, és mindenkiről ömlött a víz.

Aztán kiderült, hogy 4 re érvényes a belépőnk. Itt kicsit kiborultunk, mert mondhatták volna,  mert 12:50 kor végzünk az óránkkal szóval igazából mehettük volna bárhova…

Maga a múzeum érdekes volt, de nem vagyok teljesen képben Miyazaki munkásságával így nem ismertem fel mindent. De meglepő módon láttam tőle 4 filmet (Vándorló palota, Momonoke-hime, Chihiro-szellemországban. ill nem láttam de meg akarom nézni Tottoro stb.) múzeumon bellül nem lehetett képeket csinálni Sorry.

Szerdán este a srácok átjöttek Komagoméra és elmentünk karaokézni, az annyit ihatsz, amennyit bírsz változatra…. nem részletezném, és a videók csak az én szórakoztatásomra vannak … sorry…

Szólj hozzá!

Címkék: Tokyo Suli

A bejegyzés trackback címe:

https://runawayplan.blog.hu/api/trackback/id/tr145416873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása